Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god rätt som jag helst gör på kalvfärs

Ingredienser

  • 500 g nötfärs el. kalvfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk + 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 knippa dill
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gurka
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, 3 msk crème fraiche, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka dillstjälkarna, blanda i färsen. Forma till ca 15 små biffar. Stek biffarna i omgångar 2-3 min per sida tills de fått vacker färg. Lägg dem i pannan och efterstek under lock på svag värme ca 5 min. Blanda resten av crème fraichen med hackad dill, pressad vitlök och 2 krm salt. Skär gurkan i stavar. Servera biffarna med dillkräm och gurkstavar.
    2. Jag tycker det är godast att servera kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben