Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm
Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
En god rätt som jag helst gör på kalvfärs
Ingredienser
500 g nötfärs el. kalvfärs
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk + 2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 knippa dill
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
½ gurka
Instruktioner
Blanda färsen med ägg, 3 msk crème fraiche, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka dillstjälkarna, blanda i färsen. Forma till ca 15 små biffar.
Stek biffarna i omgångar 2-3 min per sida tills de fått vacker färg. Lägg dem i pannan och efterstek under lock på svag värme ca 5 min.
Blanda resten av crème fraichen med hackad dill, pressad vitlök och 2 krm salt. Skär gurkan i stavar.
Servera biffarna med dillkräm och gurkstavar.
Jag tycker det är godast att servera kokt potatis till.