Dill- och yoghurtplättar

Serverar: 4 portioner

Gröna sköna vuxenplättar med goda tillbehör...

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 5 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
  • 2 ägg
  • 2½ dl hackad dill
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • 150 g Apetina vit ost
  • 8–12 skivor kallrökt skinka eller lax
  • Krasse
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt 4 dl yoghurt och äggen och rör till en jämn smet. Blanda ner dill och smör-&rapsolja, låt smeten svälla ca 30 min.
    2. Stek plättar på medelvärme i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida.
    3. Servera plättarna med ost, skinka eller lax, yoghurt och klippt krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben