Färsfylld franska

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel bjudmat, eller fredagsmys.

Ingredienser

  • 1 långfranska
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 olikfärgade paprikor
  • 2 stora gula lökar
  • 1 dl stark ketchup
  • ½ tsk mexikansk kryddblandning
  • 400 g blandfärs
  • 250 g färska championer
  • 2 dl riven ost
  • ½ - 1 burk krossade tomater eller
  • Vita bönor
  • Instruktioner

    1. Hacka paprika, lök och championer. Bryn färsen och "hacket". Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda i ketchup, kryddblandningen och tomater eller bönor.
    2. Skär av ett "lock" på franskan ( det går bra med frallor också ) och gröp ur den.
    3. Fyll med färsblandningen (man kan använda lite av "gröpet" i blandningen om man vill).
    4. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 10 minuter.
    5. Servera gärna med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben