Färsfylld franska
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Enkel bjudmat, eller fredagsmys.
Ingredienser
1 långfranska
2 vitlöksklyftor
2 olikfärgade paprikor
2 stora gula lökar
1 dl stark ketchup
½ tsk mexikansk kryddblandning
400 g blandfärs
250 g färska championer
2 dl riven ost
½ - 1 burk krossade tomater eller
Vita bönor
Instruktioner
Hacka paprika, lök och championer. Bryn färsen och "hacket". Pressa i vitlöksklyftorna. Blanda i ketchup, kryddblandningen och tomater eller bönor.
Skär av ett "lock" på franskan ( det går bra med frallor också ) och gröp ur den.
Fyll med färsblandningen (man kan använda lite av "gröpet" i blandningen om man vill).
Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Servera gärna med en god sallad.
Liknande recept
Skurna franska pepparkakor
4.2
20 min
75
5
Färsfyllda Skinkrullar
5
4
4
Franska biffar med rotsaker
45 min
4
1
Ullas Franska Köttfärslimpa
4.5
1 h
5-8
3
Jockes franska sommarkaka
5
1 h 30 min
5-10
3
Lenas Franska kycklinggryta
4.6
35 min
4
5
Franska madeleinekakor
5
16 min
10-12
1
Färsfyllda rullader med senap och skinka
4.2
4
4
Färsfylld portabellasvamp
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!