Färsfylld jalapeno

Serverar: 4 portioner

Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna.

Ingredienser

  • 450 g fläskfärs
  • 1 tomat
  • 2 ½ dl riven ost
  • 1 tsk chiliflingor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 12 stora jalapeno
  • 1 dl fefferoni på burk, skivad och avrunnen
  • 2 msk hackad färsk körvel
  • 2 msk hackad rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek fläskfärsen 6-8 minuter i en stor teflonstekpanna. Smula den under tiden med en gaffel, tills den inte längre är rosa.
    2. Ta av stekpannan från värmen. Kärna ur och finhacka tomaten. Rör ner tomat, 2 dl ost, chiliflingor, salt och spiskummin.
    3. Halvera och kärna ur chilifrukterna. Skär sedan bort kärnhusens fästen. Fördela fläskfärsen i chilifrukterna och lägg dem trångt i en ugnsfast form.
    4. Fördela fefferoniskivor över köttfärsen på varje chilifrukt. Strö över resten av osten. Täck över formen med aluminiumfolie och ugnsbaka 20-25 minuter tills chilifrukterna är genomvarma och osten har smält. Strö koriander och rödlök över. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben