Färsfylld lök

Serverar: 4 portioner

Lite omständigt kanske, men en verklig godbit för kvällen. Rätten kan förberedas och lökarna stå färdiga för gräddning i formen. Receptet kan varieras till en löklåda med köttfärs och passar då bättre att servera som lunch eller middag.

Ingredienser

  • 8 stora gula lökar
  • Salt
  • Fyllning
  • 1 msk skorpmjöl
  • 3/4 dl vatten
  • Lökinkråmet
  • 200 g köttfärs
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Salvia
  • Timjan
  • Matfett till formen
  • Buljong till spädning
  • Instruktioner

    1. Skala och skär av den översta toppen på lökarna. Koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten och låt dem rinna av.
    2. Låt skorpmjölet svälla i vattnet.
    3. Holka ur lökarna försiktigt och finhacka inkråmet.
    4. Blanda köttfärsen med skorpmjölet, lökinkråmet och grädden och arbeta färsen lös och smidig. Tillsätt sojan och tillsätt övriga kryddor efter smak.
    5. Fyll färsen i lökskålarna och ställ dem i smord, eldfast form. Låt löken steka i ugnen ca 30 minuter, 225 grader, och späd under tiden med lite buljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben