Lite omständigt kanske, men en verklig godbit för kvällen. Rätten kan förberedas och lökarna stå färdiga för gräddning i formen. Receptet kan varieras till en löklåda med köttfärs och passar då bättre att servera som lunch eller middag.
Ingredienser
8 stora gula lökar
Salt
Fyllning
1 msk skorpmjöl
3/4 dl vatten
Lökinkråmet
200 g köttfärs
½ dl vispgrädde
1 msk soja
Salt
Vitpeppar
Salvia
Timjan
Matfett till formen
Buljong till spädning
Instruktioner
- Skala och skär av den översta toppen på lökarna. Koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten och låt dem rinna av.
- Låt skorpmjölet svälla i vattnet.
- Holka ur lökarna försiktigt och finhacka inkråmet.
- Blanda köttfärsen med skorpmjölet, lökinkråmet och grädden och arbeta färsen lös och smidig. Tillsätt sojan och tillsätt övriga kryddor efter smak.
- Fyll färsen i lökskålarna och ställ dem i smord, eldfast form. Låt löken steka i ugnen ca 30 minuter, 225 grader, och späd under tiden med lite buljong.
Liknande recept
Kommentarer (0)