Färsfyllda baguetter

Serverar: 10 portioner

Gott och enkelt till festen

Ingredienser

  • Bröden
  • 2 baguetter
  • 125 g bordsmargarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor eller
  • 2 krm vitlökspulver
  • Färsen
  • 2 stora gula lökar
  • 4 msk margarin
  • 1 kg blandfärs
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4-5 dl chilisås
  • 4-6 dl riven mager ost
  • Tillbehör
  • Gratinerade tomathalvor
  • Grönsallad med pressad citron
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Dela baguetterna på längden i halvor. Blanda bordmargarin med persiljan och de pressade vitlöksklyftorna (eller vitlökspulvret). Bred vitlökssmöret på brödhalvorna. Lägg bröden på plåtar.
    3. Hacka löken. Bryn lök och färs i margarin i omgångar i en stekpanna. Smula sönder färsen medan den bryns. Krydda med peppar och salt.
    4. Fördela färsen på brödhalvorna och ringla chilisåsen över färsen. Strö över den riva osten. Gratinera baguetterna tillsammans med tomathalvorna (finns bland mina recept) ca 10 min tills de fått fin färg.
    5. Servera bröden nygratinerade och skurna i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Katzy 20 augusti 2009

    Dessa baguetter är jättegoda. Har blivit bjuden av Cecilia84. Full pott blir det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben