Färsfyllda champinjoner

Serverar: 4 portioner

En förrätt med det där lilla extra. I den milda svamphatten gömmer sig en läcker och oemotståndlig fyllning.

Ingredienser

  • 12 stora färska champinjoner, ca 500 g
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 tsk smör eller margarin
  • Matfett till formen
  • 200 g nötfärs
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 krm finhackad timjan
  • 2 krm finhackad mejram
  • 2 äggulor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1-2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Borsta champinjonerna rena. Sätt ugnen på 175 grader. Skär av alla mörka fläckar på hatten. Vrid försiktigt av foten utan att skada hatten. Skär av kanterna på brödskivorna. Tärna brödet fint och bryn tärningarna i 1 tsk matfett. Låt det svalna.
    2. Blanda samman färs, kryddor, äggulor, salt, peppar och vitlök till en jämn smet. Blanda ner brödtärningarna i färsen.
    3. Smörj en stor, eldfast ugnsform. Ställ ner champinjonhattarna med öppningen uppåt. Fyll champinjonerna med färsen.
    4. Häll över grönsaksbuljongen och strö över parmesanosten. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Servera pain riche och en tomatsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben