Färska rödbetor med vinägrett

Serverar: 4 portioner

Färska rödbetor som får sällskap av spännande smaker från södra Europa i form av dijonvinägrett och krispiga valnötter.

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor med blast
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • ½ l ruccola
  • Vinägrett
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk torkade dragon
  • 1 dl neutral matolja, t ex solrosolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och borsta av rödbetorna utan att skada skalet. Ta bort blasten, skölj den väl och släng fläckiga eller skadade blad.
    2. Spreja fyra ark aluminiumfolie med olja. Vira in rödbetorna i foliearken så att det fortfarande finns luft inuti paketen. Lägg dem i ugnen och baka 50-60 minuter tills de är lite mjuka.
    3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna cirka tre minuter tills de är gyllene och börjar dofta. Gör vinägretten. Rör ihop senap, vinäger, salt, peppar och dragon i en skål och vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa till en tjock vinägrett. Späd med lite vatten om du vill ha en tunnare dressing.
    4. Ta ut rödbetorna ur folien och låt dem svalna något. Skala rödbetorna och skär dem i ½ cm tjocka skivor.
    5. Lägg upp rucola och rödbetsblast på ett serveringsfat eller fyra tallrikar. Lägg på rödbetsskivorna. Ringla över en del av vinägretten, strö på valnötter och servera med resten av vinägretten bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben