Färska vårrullar med kyckling och späda grönsaker

Serverar: 4 portioner

Det här receptet har jag länge velat prova, och det blev väldigt gott och lyckat. Jag kommer att göra dessa fler gånger. Godare än köpta vårrullar.

Ingredienser

  • 1 paket rispapper
  • Fyllning
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 mangofrukter
  • 8 salladslökar
  • ½ gurka
  • 1 stånd enokisvamp
  • 1 knippe mynta
  • Dipsås
  • 2 dl soja
  • ½ dl fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • Saften från 2 lime
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk rörsocker
  • 1 finhackad chilifrukt
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingfiléerna i rapsoljan. Kyl och skär dem i strimlor.
    2. Skala och skär mangon i stavar. Dela salladslöken på längden. Dela och kärna ur gurkan, skär den i stavar. Skär av fästen på enokisvampen och dela svamparna från varandra.
    3. Blanda alla ingredienser till dipsåsen.
    4. Fukta rispapperen. Fyll varje ark med kycklingen och grönsakerna och rulla ihop, lämna ena änden av vårrullen öppen så att man ser fyllningen.
    5. Doppa vårrullarna i dipsåsen och ät genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben