Färskostglaserad äppeltårta

En saftig, god äppelkaka med mumsig färskostglasyr att njuta av till fikat. Den är lika lätt att äta upp som den är att baka!

Ingredienser

  • Kaka
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 250 g kesella, 10 %
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Äppelskivor till garnering
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Finhacka äpplena. Sikta ner de torra ingredienserna och sist äppelbitarna, och rör åter varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min, och låt sedan den nygräddade kakan kallna i formen. När kakan svalnat av, lossa den från formen. Rör samman alla ingredienser till glasyren och bred krämen över kanten. Garnera med några äppelskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben