Färskpotatis i salladsdressing

Serverar: 4 portioner

Lägg skinkan runt potatisen, se till att den inte blir blöt av dressingen. Hjärtsallad kan bytas ut mot romansallad.

Ingredienser

  • 300 g skivad tvärnöskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 1 kg färskpotatis
  • Salladsdressing
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 litet grönsalladshuvud
  • 2 krm salt
  • Garnering
  • 1 ask hjärtsallad (ca 200 g)
  • ½ rödlök
  • ½ citron
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
    2. Mixa äggula, vitlök, dijonsenap, vinäger och oljan med en mixerstav. Tillsätt salladsbladen, några i taget och låt dem mixa med. Smaka av med salt. Blanda med den kokta potatisen.
    3. Plocka hjärtsalladen. Skala och skiva rödlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av citronskalet.
    4. Lägg skinkan runt om på ett fat och lägg potatisen i mitten. Garnera med hjärtsallad, rödlök, citron och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben