Färskpotatis och västerbottenpaj
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
1 timme
Gott till kräftskivan!
Ingredienser
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1-2 msk kallt vatten
500 g kokta, avsvalnade potatisar
2 dl riven västerbottenost
2 msk finhackad timjan
2 msk bladpersilja
2 msk basilika
4 st ägg
2 dl mjölk
Instruktioner
Deg: Blanda smör, vetemjöl, salt och kallt vatten till en deg i bunke och låt svalna i kyl cirka 30 minuter.
Värm ugn till 200 grader. Platta ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 12 minuter.
Blanda potatis, ost och örter i pajskalet och blanda mjölk, ost och kryddor till en äggstanning och häll över.
Grädda pajen i 45 minuter. Pensla med ett ägg cirka 10 minuter innan pajen är klar.
Servera gärna denna paj tillsammans med kräftor, vitt bröd och en stark ost!
Liknande recept
Västerbottenpaj
4.4
4
5
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås
4.8
4-5
19
Ljummen färskpotatis i curryremoulad
4
Sallad på färskpotatis
4-6
Ugnsstekt färskpotatis
5
45 min
3-4
Färskpotatis med primörer
10
Potatissallad på färskpotatis
4.3
1 h
4
4
Västerbottenpaj med bacon
4.8
4
19
Pyttipanna med färskpotatis och tomater
40 min
3-4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!