Färskpotatis och västerbottenpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Gott till kräftskivan!

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 500 g kokta, avsvalnade potatisar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk finhackad timjan
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 msk basilika
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda smör, vetemjöl, salt och kallt vatten till en deg i bunke och låt svalna i kyl cirka 30 minuter.
    2. Värm ugn till 200 grader. Platta ut degen i pajformen och förgrädda pajskalet i 12 minuter.
    3. Blanda potatis, ost och örter i pajskalet och blanda mjölk, ost och kryddor till en äggstanning och häll över.
    4. Grädda pajen i 45 minuter. Pensla med ett ägg cirka 10 minuter innan pajen är klar.
    5. Servera gärna denna paj tillsammans med kräftor, vitt bröd och en stark ost!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben