Färskrökt pangasiusfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Det finns en del som kritiserar pangasius för att ha ”dysmak”. Vi har aldrig kunnat känna den här smaken, kanske på grund av att vi aldrig smakat dy någon gång! En annan fisk som också ibland sägs smaka dy är Sutare eller Sutter som den också kallas. Vi har rökt av den fisken tidigare och den blir helt underbar! Ja den påminner faktiskt om rökt lax. Men den har då rökts i en större rök och under längre tid än vad det blir i en rök av typen ABU-Rök. Det får rum fyra rejäla filéer av pangasius i den röklåda som jag har. På ca 30-35 minuter har man nyrökt fisk att ställa på bordet! Och det hade väl räckt till om det inte blivit så underbart gott. Men jag hade garderat mig med ytterligare två stora filéer pangasius och rökte en gång till. Så alla var mätta och smått lyriska när den här måltiden var över! Allt som behövs för att kunna göra den här maträtten är alltså en röklåda av typen ABU-Rök, pangasiusfiléer och några passande tillbehör. Vi valde Färskpotatissallad med brynta kantareller och sparris, samt en stenbitsromsås med färska räkor. Romsåsen finns tidigare på MK, och den passade alldeles utmärkt till den rökta fisken, jag lade dock till100 g skalade färska räkor.

Ingredienser

  • 1 st röklåda med spån och T-röd som bränsle
  • Ett par kvistar färskt enris, gärna med fjolårsbären kvar
  • 4-6 filéer av pangasius
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Gnid in fisken med flingsalt 2-3 timmar innan rökningen skall börja och håll den kallt.
    2. Placera fisken i röklådan och rök den i ca 30-35 minuter. Servera den ljummen tillsammans med goda tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben