Färslimpa à la Asien

Serverar: 6 portioner

Här är köttfärsälskarens lågkalorifavorit - mager färs blandas med orientaliska kryddor. Prova den redan i kväll!

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • Olja till plåten
  • 0,5 dl hackad vårlök + lite vårlök till garneringen
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl ströbröd
  • 1,4 dl utspädd hönsbuljong
  • 0,5 dl tamari- eller teriyakisås
  • 0,5 dl soja
  • 1 stort ägg
  • 300 g djupfrysta wokgrönsaker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Pensla en stor långpanna lätt med olja. Skölj och finhacka vårlöken. Skala och pressa vitlöken.
    2. Blanda färsen i en stor skål. Tillsätt ströbröd, buljong och tamari- och sojasås, vårlök, vitlök och ägg. Blanda väl.
    3. Forma 6 små, ovala köttfärslimpor av smeten. Lägg dem på den förberedda plåten. Grädda färsen i ugnen tills de är gyllenbruna och genomgräddade, ca 60 minuter.
    4. Gör under tiden iordning wokgrönsakerna enligt förpackningens anvisningar. Täck över och håll dem varma.
    5. Lägg upp grönsakerna på ett stort serveringsfat. Placera köttfärslimporna ovanpå grönsakerna. Garnera med finhackad vårlök och servera genast.
    6. Tamarisås är en typ av soja, men den är intensivare i smaken och mera tjockflytande än vanlig sojasås. Du hittar den i asiatiska butiker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben