Färsrulle á la Pialotta

Serverar: 4 portioner

Köttfärs kan man göra så mycket med. Jag har alltid ett lager i frysen för säkerhets skull. Ganska så billig mat också jämfört med det hela köttet. Den här färsrullen blev jag bjuden på för många år sedan av min dotters dagmamma. Gillade smaken direkt. Lite annorlunda med kumminsmaken och det var precis det jag gillade. Köp färdig mördegsplatta eller gör din egen mördeg. Den spröda mördegen runt om. Mums, verkligen kalasmat. Jag har gjort om den till min egen med lite andra ingredienser i och den smakar ännu godare nu, enligt mig och alla som jag bjudit den på. En god sallad till så har du en "lagomrätt" som passar till vardag som till fest.

Ingredienser

  • ½ kg blandfärs
  • 1 ägg
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 burk kantareller/blandsvamp
  • Persilja
  • Dill
  • Basilika
  • Gräslök
  • 1 tredjedel purjolök
  • Blandpeppar eler svartpeppar
  • Salt
  • Riven ost
  • Fetaost
  • 1 Mördegsark
  • Ägg till pensling
  • Hela kummin att strö på
  • Instruktioner

    Blanda ägget med färsen. Hacka örterna och skär purjolöken i strimlor. Pressa vitlöken. Blanda ner allt i färsen. Peppra och salta efter tycke och smak. Kavla ut mördegen och forma en rulle av färsen. Lägg densamma som en sträng på mördegen. Toppa med Fetaosten och den rivna osten. Rulla ihop till en rulle. Pensla med ägg och strö på kumminen. In i mitten av ugnen ca.½ timme - trekvart. Det där beror på vilken ugn man har. Kolla i ugnen så den inte blir för mörk.. Lägg gärna på ett folietäcke när du ser den fått fin färg. Testa att skära lite i den, är den rosa, låt den stå inne lite längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben