Fågelbon med mandelägg

Serverar: 10-12 portioner

Söta och sunda fågelbon.

Ingredienser

  • Fågelbon
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl jordnötssmör (eller annat valfritt nötsmör)
  • ½ dl vatten
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 tsk honung
  • Mandelägg
  • ½ dl mandlar
  • 50 g mörk choklad
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop alla ingredienser till fågelbona med händerna i en skål. Tryck ut degen till små bon i en minimuffinsform eller forma dem bara med händerna. Ställ in i kylen i 30 minuter.
    2. Mandelägg: Smält chokladen försiktigt i en skål i mikron, 30 sekunder i taget. Lägg i mandlarna och blanda runt tills de är täckta. Lägg mandlarna med hjälp av en gaffel på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och ställ sedan i kylen tills chokladen har stelnat.
    3. Ta ut fågelbona från formen och ringla över lite mörk choklad som finns kvar från mandlarna. Placera sedan ett par chokladmandlar i boet likt ägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben