Champinjongratinerad fläskfilé med fågelbon

Serverar: 6 portioner

Detta är verkligen en festrätt.

Ingredienser

  • Ca 1 kilo fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Stuvning
  • 2 burkar champinjoner i skivor
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl gräddmjölk eller grädde
  • 2-3 msk vitt vin( el portvin)
  • Salt
  • Peppar
  • 6 portioner potatismos (hemlagad eller pulver)
  • Riven ost
  • Tillbehör
  • Små ärter
  • Små morötter
  • Instruktioner

    1. Stek filén i smör, salta och peppra samt låt köttet eftersteka ca 15 minuter. Låt filén kallna lite innan de skärs i skivor.
    2. Fräs svampen, och pressad vitlök i smör. Strö över vetemjöl, späd med grädden (ev lite av spadet från svamparna). Koka upp ca 5 minuter och smaksätt stuvningen med salt, peppar och vinet.
    3. Gör moset, spritsa den runt ett stort ugnsäkert fat, det skall bli ca 12 ringar. Lägg köttet i skivor i mitten av fatet. Häll lite stuvning mellan köttskivorna och resten som blir över hälls över köttet.. Strö över den rivna osten.
    4. Gratinera i 250 grader ca 25 minuter. Lägg värmda ärter och morötter i "fågelbona" och servera, gärna med en sallad till. God aptit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tacomamman 7 oktober 2012

    Fågelbona var riktigt svåra att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben