Fågelbon /Droppkakor

Serverar: 8 portioner

På finska kallas dessa för Tippaleivät. Bjud kall SIMA till. Ett måste på Valborgsmässoafton!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • ½ l ljummen mjölk
  • 25 g jäst
  • 450 g (7 dl) vetemjöl
  • Kokosfett till kokning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ägg och socker utan att vispa, tillsätt jäst + mjölk samt vetemjölet. Låt stå och jäsa.
    2. Värm kokosfettet, sänk en såsslev med hälften olja i kastrullen. Spruta ca 2 msk deg ur en pappersstrut så att ett "fågelbo" bildas i sleven. Vänd "fågelboet" och låt den bli ljusbrun. Lägg de färdiga bekelser på hushållspapper och när de kallnat, pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben