Chaminjongratinerad fläskfilè med fågelbon.

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

En god och rolig middag att bjuda på :)

Ingredienser

  • 8-9 hg fläskfilè
  • 2 msk smör
  • 1tsk salt
  • 1 krm vitpeppar /efter smak och tycke
  • Stuvning
  • 2 burkar chaminjoner, skivade
  • 3 msk smör 4 msk vetemjöl
  • 5 dl gräddmjölk eller grädde
  • 2-3 msk portvin, Kan uteslutas
  • salt och peppar
  • 6 portioner hemlagad potatismos/ pulver
  • riven ost
  • Tillbehör
  • Små ärtor
  • Morötter
  • Instruktioner

    1. Gör så här: 1. Bryn filèn i smör, peppra och salta efter smak, Låt filèn eftersteka ca 15 min Låt filèn kallna lite innan man skär den i skivor. 2.Fräs svampen i smör tills det "knäpper" i den, strö över mjöl och späd med grädden koka ca 5 minuter och smaksätt med salt och peppar och lite portvin. 3.spritsa moset i ringar runt ett stort ugnsäkert fat. Det ska bli 12 ringar. 4.Lägg köttskivorna som tegelpannor i mitten av fatet med lite stuvning mellan varje skiva. Bred resten av stuvningen över. Strö på lite riven ost. Hit går rätten att förbereda. 5.Gratinera i 250 grader i ca 25 min. Lägg dom värmda ärtorna och morötterna i fågelbona och servera gärna med en god sallad till.
    2. Smaklig spis .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben