Fågelbo

Serverar: 4 portioner

Ansjovis ingår i både Fågelbo och Varm gubbröra, som är klassiker på vårt smörgåsbord. Namnen beror antagligen på att i fågelboet ligger gulorna som ett rede.Den goda röran var på den tiden troligen förbehållen "gubbarna".

Ingredienser

  • 1 ask ansjovisfileer ( 125 g ) eller 8 Hela ansjovisar i fileer
  • 1 finhackad medelstor rödlök
  • 4 msk kapris
  • 1 ½ - 2 dl hackad inlagd rödbeta
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 3 msk persilja
  • 4 råa äggulor
  • Instruktioner

    Skär ansjovisfileerna i små bitar. Lägg upp de olika ingredienserna i grupper på ett fat eller som portioner på assietter och placera de råa äggulorna i mitten. Rör om vid serveringen så att gula och övriga ingredienser blandas och bjud tunt skivat rågbröd eller knäckebröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben