Fågelbröst med vindruvs- och valnötssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Kanonrätt att servera som antingen förrätt eller huvudrätt. Såsen har en mycket mustig och härlig smak. Har man ingen tillgång till vild fågel är kyckling ett mycket bra alternativ. Jag använder dock helst duvbröst och blåmögelost.

Ingredienser

  • 4 bröstfiléer av fågel, t ex duva, and, gås eller kyckling
  • 2 pkt bacon á 150 g
  • 150 g mild vit- eller blåmögelost (ex. Castello)
  • 300 g blå vindruvor
  • 100 g valnötskärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 dl mellangrädde
  • Brun maizenaredning
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär ett ordentligt snitt i fågelfiléerna. Fyll med mögelost. Linda filéerna runt om med baconskivor. Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över vatten och fond. Krossa valnötskärnorna i den ena påsen och strö krosset över filéerna. Strö över vindruvorna, men spara 10- 15 till garnering.
    2. Sätt in formen i ugnen vid 225 ºC i c:a 40 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden. Ta upp filéerna. Mixa sky, druvor och valnötter väl med en stavmixer. Passera genom en sil ned i en kastrull. Tillsätt mellangrädde.
    3. Smaka av med salt och peppar. Koka upp såsen och red den med maizenaredning.
    4. Servering: Använd varma tallrikar. Snitta filéerna och lägg upp på varsin tallrik på en spegel av sås. Garnera med vindruvor och valnötskärnor. Servera med potatis (duchesse, klyft- eller bakad) eller ristimbal, smörsvängda kokta grönsaker, gelé och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (1)

    Gnagett 15 februari 2010

    Det blev god smak men köttet blev lite kompakt men gåskött blir kanske det, har aldrig ätit gås förut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben