Falafel med apelsin couscous och mynta yoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den som vill byter falafel mot grillad kyckling.

Ingredienser

  • 250 g falafel
  • ½ gurka
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl couscous
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 morot
  • 4 pitabröd
  • 1 kruksallad
  • 1 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Värm falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Myntayoghurt: Skala, halvera och kärna ur gurkan, hyvla den tunt med en osthyvel. Plocka myntan (spara lite till garnering) Skala och finhacka vitlöken. Skrubba apelsinen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda gurka, mynta, vitlök och apelsinskal med yoghurt, honung, salt och peppar.
    3. Couscous: Sjud buljongen. Häll den över couscousen. Pressa apelsinen och tillsätt apelsinsaften. Lägg på locket. Ställ att svälla i 5 minuter. Skala och riv moroten, tillsätt couscousen.
    4. Värm pitabrödet i mikro, brödrost eller stekpanna. Fyll brödet med sallad, couscous och falafel. Strössla över mynta och lingon. Servera med mynta yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben