Heta indiska kikärtor med couscous och mynta

Serverar: 4-6 portioner

Härlig kryddig vegetarisk rätt.

Ingredienser

  • 6 dl kikärter, kokta eller konserverade
  • 1 msk olja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 finhackad chili
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 citron eller lime
  • 1 dl finhackad persilja eller koriander
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl finhackad mynta
  • couscous
  • Instruktioner

    1. Om du använder torkade kikärter blötläggs de i mycket vatten över natten. Koka upp i buljong ca 50 minuter. Använder du konserverade är det bara att öppna burken.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg alla kryddor och sist kikärterna. Pressa i citronen eller limen och blanda ner persiljan.
    3. Blanda yoghurten med mynta.
    4. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben