Falafelburgare med avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk rätt att lura barnen med

Ingredienser

  • Burgare
  • 2 burkar kikärtor á 400g
  • ½ gul lök
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl sesamfrö
  • 3 msk olja
  • Salsa
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 2 avokado
  • 1 tsk finhackad chilipepparfrukt
  • 2 tomater
  • ½ krm salt
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Sallad
  • Crème fraiche (alt:mjölkfritt alternativ)
  • Skivad rödlök
  • Instruktioner

    1. Häll av vätskan från kikärtorna. Skala löken och skär den och persiljan i bitar. Mixa ärtor, lök och persilja med mixerstav. Blanda i kryddor och potatismjöl. Forma till 8 biffar, panera i sesamfrö.
    2. Riv skalet på limen till salsan, pressa ur saften ur halva limen och blanda med honung. Skär avokadon i små bitar, kärna ur chilin, skär bort hinnorna och finhacka den. (Glöm inte att tvätta händerna). Klyfta tomaterna och tag bort kärnorna, skär i små bitar. Blanda chili och tomat med avokadon och smaka av med salt.
    3. Stek biffarna med olja på medelvärme ca 2 min per sida.
    4. Värm bröden och dela dem, lägg på sallad och burgarna toppa med salsa, crème fraiche och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben