Falsk cheesecake med vit chokladmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel men som på restaurang.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 8 digestivekex
  • 25-50 g smält smör
  • Chokladmousse
  • 1-1½ dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Garnering
  • Syrlig färsk frukt
  • Instruktioner

    1. Mosa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Lägg blandningen i cupglas. Vispa grädden, smält chokladen och blanda samman till en jämn smet som fördelas över digestiven i cupglasen. Ställ in i kylen ca 30 minuter tills moussen stelnat.
    2. Dekorera med frukten. T ex ½ passionsfrukt, 1 stor skivad jordgubbe, ½ kiwi eller några mosiga och hela hallon i varje glas.
    3. Kan göras i ordning dagen före. Dekorationen görs strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben