Falsk hare

Serverar: 4-6 portioner

Denna goda köttfärs får sin "viltsmak" av kryddorna muskot och enbär samt rönnbärsgelé. Den kan mycket väl serveras som festrätt.

Ingredienser

  • 1 dl finsiktat ströbröd
  • Ca 1 dl buljong
  • 750 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 liten röd eller gul lök, råriven
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Riven muskotnöt efter smak
  • 8 krossade enbär
  • 8 skivor bacon
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • Ev salt
  • Ev vitpeppar
  • Äkta soja
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i buljongen en stund. Blanda färsen med ägg, lök och kryddor. Späd med ströbrödsblandningen och arbeta färsen smidig.
    2. Forma färsen till en avlång limpa och lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Täck färsen med baconskivorna.
    3. Stek "haren" i ugn vid 225 grader i ca 15 minuter tills den fått lätt färg. Minska då värmen och låt färsen eftersteka i ugn vid 175 grader i ca 45 minuter eller tills den verkar genomstekt. Prova med sticka.
    4. Gör under tiden såsen: Koka upp grädde och buljong och låt det koka samman så att det blir simmigt. Smaksätt såsen.
    5. Skär upp "haren" och servera den med såsen.
    6. Gott att äta till: Brynt potatis och gärna någon grönsak samt rönnbärsgelé.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben