Falsk hummersoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god vardagssoppa! Enkel att göra och smakar fantastiskt!

Ingredienser

  • 300 g hokifilé
  • 1 gul lök
  • 1 liten färsk fänkål
  • 1 morot
  • 20 cm purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 3 dl mager grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1½ msk hummerfond
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk tomatpuré
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka gul lök, färsk fänkål, morot och purjo ganska fint. Fräs grönsakerna med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt vatten, grädde och vinet. Låt soppan sjuda sakta. Smaksätt med hummerfond, fiskbuljong, tomatpure och fänkålsfrön (som du först har stött i en mortel).
    2. Efter ca 5 minuter så reder du av soppan. Prova dig fram till rätt koncistens. Börja med att röra ut 1 msk maizena i lite vatten och tillsätt i soppan. Vill du ha soppan tjockare så ökar du mängden maizena. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
    3. Koka upp lättsaltat vatten i en mindre kastrull med lock. Lägg i hokifiléerna och låt dem koka under lock i 2 minuter. Lyft därefter över dem i soppgrytan.
    4. Servera på en gång, gärna med vitlöksbröd till.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben