Falsk krabba

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En riktig 80-talsklassiker. Vickningsfavorit!

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 knippa dill
  • 2 msk margarin
  • 4 msk mjöl
  • 4 dl vätska (musselspad + mjölk)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på paketet och lägg i en ugnssäker, smord form.
    2. Hacka dillen och strö hälften över. Grovhacka musslorna och fördela i formen och därefter resten av dillen.
    3. Smält margarin. Rör i mjölet och späd med musselmjölken. Låt sjuda några minuter. Krydda och häll över formen.
    4. Gräddas mitt i ugnen i 250 C i 15-20 min.
    5. Serveras som vickning eller med vitt bröd och en sallad.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben