Falsk oxfilé

Serverar: 4 portioner

Billigare allternativ än oxfilé och supergott.

Ingredienser

  • 500-600 g oxfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Ev. 1/2 dl vatten
  • Gladpack
  • Margarin
  • Ev. Krossad grön eller rosépeppar
  • 1-2 förp. Milda mat extra 4%
  • Kinesisk soya efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda oxfärsen med kryddorna. Är den mycket mager-torr tag i lite vatten.
    2. Rulla den till en kort och tjock rulle, rulla sedan in den i gladpack och lägg den i frysen ca 1-2 timmar.
    3. Sätt på ugnen 200-225 grader. Har du varmluft så sänk graderna med 25 %.
    4. Tag ut rullen ur frysen. Om så önskas en mera kryddstark filé så rulla den i grön eller rosépeppar. Ibland får man trycka lite så det fastnar.
    5. Skär den i lite tjockare skivor. Stek till dem på hög värme runt om i stekplåten med lite margarin. Tag upp dem och lägg dem i en ugnfast form.
    6. Blanda milda mat och soya till önskad smak ev. mera kryddor.
    7. Häll det över filén och in i ugnen. Nu är tiden helt beroende på om ni vill ha medium eller genomstek samt hur tjocka skivor ni skar, men steker man den för länge kan den bli torr.
    8. Själv har jag den inne ca 20-30 minuter. Har rätt tjocka 3-4 cm skivor. När den kommer ut så ställer jag den en stund för värmeutjämning.
    9. Ät och njut!

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    annamanna62 6 juni 2011

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben