Falsk pekinganka

Serverar: 8 portioner

Den här rätten med asiatiska smaker serveras i ett tortillabröd med roliga tillbehör. Du kan också servera köttet med nudlar och wokade grönsaker.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré, benfri
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk färsk ingefära, grovriven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1/2 msk apelsinskal, finrivet
  • ev 1 tsk fem kryddor (five spices)
  • Servering
  • Värmda tortillabröd
  • 2 ½ dl tunt skivad salladslök
  • 1 gurka, skalad urkärnad och fintärnad
  • 1 burk böngroddar
  • 1 dl hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Ugn 125 grader.
    2. Köttet tillagas i en kraftig emaljkastrull eller en lergryta, glöm inte att blötlägga lergrytan i ca 1 timme.
    3. Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. Blanda kryddorna och bre ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen.
    4. Stek i ugn i 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns.
    5. När köttet är klart för servering, mosas köttet med en trägaffel och blandas med stekskyn.
    6. Servera köttet varmt med tillbehören.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben