Falsk pekinganka

Serverar: 8 portioner

Fläskkarrén har helt enkelt fått låna smaker och tillbehör av den berömda pekingankan. Den här rätten med asiatiska smaker serveras i ett tortillabröd med roliga tillbehör. Du kan också servera köttet med nudlar och wokade grönsaker. Du behöver en kraftig emaljkastrull eller en lergryta för tillagningen.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré, benfri
  • 1 tsk salt
  • ½ dl vatten
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk färsk ingefära, grovriven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • ½ msk apelsinskal, finrivet
  • Ev 1 tsk fem kryddor (five spices)
  • Till servering
  • Värmda tortillabröd
  • 2 ½ dl tunt skivad salladslök
  • 1 gurka, skalad urkärnad och fintärnad
  • 1 burk böngroddar
  • 1 dl Hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Klappa in köttet i salt och lägg i kastrullen. Blanda kryddorna och bre ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen.
    2. Stek i ugn i 125° i 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
    3. Servera köttet varmt med tillbehören.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Lite problem var i kokboken jag skulle spara recptet, men det fick bli under Anka, ha ha. Väldigt gott, 5p.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben