Falsk sjötunga

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kalori- och kolhydratrik helt underbar fiskrätt! Allt-i-ett.

Ingredienser

  • 6 hg rödspättefiléer
  • 3 hg skalade räkor
  • 1 knippa dill
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • mjöl, smör
  • salt, peppar, citronpeppar
  • Potatis, mjölk och kryddor till moset
  • Instruktioner

    1. Tina fisken, lägg lite räkor+dill och citronpeppar på varje filé och rulla ihop dem. Smält 50 g smör i en kastrull, lägg ner fisken, strö på lite citronpeppar. Sätt på locket och låt det sjuda i ca 15 min.
    2. Under tiden skalar du potatis, kokar den och gör ett gott mos.
    3. Gör en vanlig stuvning av ca 2,5 dl mellangrädde och lite mjölk. Lägg räkorna och klippt dill i stuvningen, smaksätt med salt och peppar. Räkorna får inte koka!
    4. Lägg fiskrullarna i mitten av en ugnsform, lägg moset runt om och häll stuvningen över fisken. Gratinera i ugnen, ca 250-275 grader tills det fått en vacker färg.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben