Kalori- och kolhydratrik helt underbar fiskrätt! Allt-i-ett.
Ingredienser
6 hg rödspättefiléer
3 hg skalade räkor
1 knippa dill
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl mjölk
mjöl, smör
salt, peppar, citronpeppar
Potatis, mjölk och kryddor till moset
Instruktioner
Tina fisken, lägg lite räkor+dill och citronpeppar på varje filé och rulla ihop dem.
Smält 50 g smör i en kastrull, lägg ner fisken, strö på lite citronpeppar.
Sätt på locket och låt det sjuda i ca 15 min.
Under tiden skalar du potatis, kokar den och gör ett gott mos.
Gör en vanlig stuvning av ca 2,5 dl mellangrädde och lite mjölk.
Lägg räkorna och klippt dill i stuvningen, smaksätt med salt och peppar.
Räkorna får inte koka!
Lägg fiskrullarna i mitten av en ugnsform, lägg moset runt om och häll stuvningen över fisken.
Gratinera i ugnen, ca 250-275 grader tills det fått en vacker färg.