Falsk toscakaka

Serverar: 48 portioner

Fantastiskt uppskattad kaka, första gången jag gjorde den så trodde jag att det blivit helt fel, för jag förväntade mig ett annat resultat, men den är supersnaskig, som en okladdig kladdkaka med toscatäcke. Om man vill kan man säkert byta ut kokosen till mandel, dock inte aktuellt i min familj, för vi är allergiker. Jag brukar pressa ihop själva kakan lite så att det blir en jämn yta innan jag brer på toscasmeten.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 9 dl socker
  • 4,5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,75 dl kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 265 g smör, smält
  • Toscasmet
  • 115 g smör
  • 3 dl socker
  • 2,25 grädde
  • 1,5 dl sirap
  • 1 påse (200 g ) riven kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst, blanda ihop med alla övriga ingredienser. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, 200 grader, kolla med teststicka, ska ej bli kladdig.
    2. Blanda samman smör, socker, grädde och sirap i en kastrull, koka under omrörning ca 10 min till smeten fått lite färg. Tillsätt kokosen och rör ihop.
    3. Tag ut kakan, bred på toscasmeten och grädda ytterligare ca 10 min, toscan ska få lite färg, men passa så den inte bränns.
    4. Låt kakan kallna. Skär i bitar.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4
    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben