Falska gäss

Serverar: 4 portioner

För riktiga skåningar duger det kanske inte med falska gäss. Men den här rätten smakar ändå lite fågel. Rulader är en fin och kanske lite bortglömd form av husmanskost. Man behöver inte använda det dyraste köttet. Här är det t ex bogfläsk. Gör en stor sats så att du kan frysa in.

Ingredienser

  • Ca 600 g bogfläsk
  • 8 råa äppelklyftor
  • 8 kärnfria katrinplommon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ingefära
  • Smör eller margarin till stekning
  • 3 dl buljong
  • Sås
  • 2 msk äppelmos
  • 1 msk vinäger
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1-2 msk arrowrot (eller potatismjöl)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 8 skivor och banka ut dem. Krydda med salt, svartpeppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva, rulla ihop och fäst med tandpetare.
    2. Bryn ruladerna i smör i en gryta eller traktörpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock i cirka en halvtimme.
    3. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av med arrowroten utrörd i lite kallt vatten.
    4. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och låt det hela få ett uppkok före serveringen.
    5. Servera med kokt eller pressad potatis, någon grönsak, gärna blomkål, morötter eller bönor, och äppelmos.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben