Falska gäss med finess

Serverar: 4 portioner

En liten skive bacon ger pikant brytning åt fläskrulladerna, vare sig de fylls med äpple och katrinplommon på traditionellt sett eller man byter ut fyllningen mot annan frukt eller gurkhack. Gräddfil i skysåsen låter kanske lite främmande, men jag försäkrar att det är väl värt att pröva. Låt bara inte skyn koka sedan gräddfilen blandats i.

Ingredienser

  • 8 skivor färskt bogfläsk
  • 3 tsk senap
  • 4 skivor bacon
  • 1 äpple i klyftor
  • 8 kärnfria katrinplommon
  • 2 msk matfett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl buljong eller vatten
  • 1 dl grädde eller gräddfil
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttskivorna med handen och bred på senap.
    2. Lägg 1/2 baconskiva på varje köttskiva samt en äppelklyfta och ett plommon.
    3. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runt om och krydda med salt och pepper. SIå på vatten eller buljong och låt rulladerna steka efter på svag värme under lock ca 30 min.
    4. Vispa ut skyn med grädde eller gräddfil. Obs! Låt inte skyn koka med gräddfilen i.
    5. Gott att servera till: Kokta haricots verts, ärter eller majs. Prova till omväxling: Lägg en bit ananas i rulladen i stdilet for katrinplommon. Fyll rulladerna med hackad ättiksgurka, lök och persilja.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben