Falskfilé med sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och enkelt att göra, så gör stor sats. Passar både vardag och helg.

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs
  • 2 msk aromat krydda
  • Sås
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med aromaten väldigt väl. Ta fram plastfolie och lägg färsen på. Rulla ihop till en korv, som en filé. Frys in.
    2. Ta fram filén och låt den tina i båda ändar, inte mer. Skär den i skivor om ca ½ cm och stek och lägg sedan över i en eldfast form.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll den sedan över filén. Sedan in i ugnen i 30 minuter på 225 gradig ugnsvärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben