Ofta äter vi falukorv med potatismos men här kan du pröva en ny, GI-vänlig variant- Blomkålsmos!
Ingredienser
500 g falukorv av bra köttkvalité
1 msk smör
Mos
1 blomkålshuvud
1 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Tillbehör
Sallad
Saltgurka
Senap
Ketchup
Instruktioner
Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
Koka buketterna i saltat vatten i 5 minuter eller tills den är mjuk.
Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
Stek korvskivorna några minuter per sida.
Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick av senap och ketchup.
gott och enkelt att tillaga