Falukorv med blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

Ofta äter vi falukorv med potatismos men här kan du pröva en ny, GI-vänlig variant- Blomkålsmos!

Ingredienser

  • 500 g falukorv av bra köttkvalité
  • 1 msk smör
  • Mos
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Saltgurka
  • Senap
  • Ketchup
  • Instruktioner

    1. Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen. Koka buketterna i saltat vatten i 5 minuter eller tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos. Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt. Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör. Stek korvskivorna några minuter per sida. Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick av senap och ketchup.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ahls 6 april 2011

    gott och enkelt att tillaga

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben