Falukorv med honung och tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ännu en variation på vardagskorven!

Ingredienser

  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g) eller vanliga tomater skurna i bitar
  • 2 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 550 g falukorv
  • 1 dl riven ost (40 g)
  • ½ dl strimlad persilja
  • 280 g pasta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Salta, ringla över honung och olja, rör om så att allt blandas. Sätt formen mitt i ugnen, låt stå ca 20 min.
    2. Drag av skinnet på korven och skär den i bitar. Lägg korven i formen med tomaterna och strö över osten. Öka ugnstemperaturen till 200° och låt stå ytterligare 10–15 min eller tills korven är genomvarm och osten har fått lite färg.
    3. Garnera med persiljan. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben