Falukorv med lök och svamp
En snabblagad och god vardagsrätt med korv som huvudingrediens. Schalottenlöken ger rätten en fyllig och fin smak.
Ingredienser
400 - 500 g falukorv
6 schalottenlökar
100 g färska champinjoner eller 1 burk konserverade, 185 g
1 msk smör eller margarin
3 msk senap
2 dl kaffegrädde
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 dl klippt persilja
1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda
Salt
Peppar
Garnering
klippt persilja
Instruktioner
- Skär korven i skivor och halvera sedan skivorna. Skala lökarna och rensa svampen. Halvera lökarna och champinjonerna om de är stora.
- Smält hälften av matfettet i en stor stekpanna och stek korven i två omgångar tills den fått färg och är nästan genomstekt, ca 5 minuter. Lägg över korven på ett fat och håll den varm.
- Smält resten av matfettet och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned senap, grädde, vatten, smulad buljongtärning och persilja och låt alltsammans småputtra under lock ca 5 minuter. Krydda med italiensk salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ned korven och låt den småputtra några minuter i såsen. Strö över persilja och servera korvpannan. Pasta eller potatismos, gröna bönor eller strimlad grönsallad är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
En kanongod korvrätt. I brist på schalottenlök så använde jag vanlig gul lök. Tack för ett bra recept.