Falukorv med lök och svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En snabblagad och god vardagsrätt med korv som huvudingrediens. Schalottenlöken ger rätten en fyllig och fin smak.

Ingredienser

  • 400 - 500 g falukorv
  • 6 schalottenlökar
  • 100 g färska champinjoner eller 1 burk konserverade, 185 g
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk senap
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 1/2 - 1 tsk italiensk salladskrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skär korven i skivor och halvera sedan skivorna. Skala lökarna och rensa svampen. Halvera lökarna och champinjonerna om de är stora.
    2. Smält hälften av matfettet i en stor stekpanna och stek korven i två omgångar tills den fått färg och är nästan genomstekt, ca 5 minuter. Lägg över korven på ett fat och håll den varm.
    3. Smält resten av matfettet och fräs lök och svamp ca 5 minuter. Blanda ned senap, grädde, vatten, smulad buljongtärning och persilja och låt alltsammans småputtra under lock ca 5 minuter. Krydda med italiensk salladskrydda. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda ned korven och låt den småputtra några minuter i såsen. Strö över persilja och servera korvpannan. Pasta eller potatismos, gröna bönor eller strimlad grönsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 22 augusti 2009

    En kanongod korvrätt. I brist på schalottenlök så använde jag vanlig gul lök. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben