Falukorv med ostsås

Serverar: 4 portioner

Åt det här hos svärmor och tyckte den var så god.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 6-8 kryddpeppar korn
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • 1 brk små hela morötter
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk + lite morotsspad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Riven muskot, lite
  • Persilja, hackad
  • 1 äggula
  • 1 dl riven ost med lite smak
  • Instruktioner

    1. Lägg korven i en kastrull med peppar korn och lager bladen. Slå på vattnet så det knappt täcker korven och salta lite. Sjud korven i 15 min
    2. Såsen: Smält margarinet i en kastrull, vispa ner vetemjölet tillsätt mjölk och morotspad. Krydda med salt, peppar och muskot. Koka ihop såsen i 5 min. Rör ner äggulan, riven ost och persiljan.
    3. Ta upp korven och skär i skivor lägg dom i en smord ugnsform. Lägg morötterna runt om och häll såsen över.
    4. Gratinera i 5 min på 200-225 C
    5. Servera: Kokt potatis och en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 24 augusti 2010

    Jätte gott. Gammal hederlig husmans kost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben