Falukorv med pepparrots-pch persiljesås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel, snabb och god rätt.

Ingredienser

  • 200 g falukorv
  • 2 ½ dl lagalätt (Kelda)
  • 1 mk koncentrerad kycklingfond
  • 1 ½ msk idealmjöl
  • 1-2 msk pepparrot, riven
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Vispa såsen medan den kokar upp och låt den sedan sjuda 3 minuter. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha). Smaka av med salt och peppar från kvarn och rör ner persilja.
    2. Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Värm den sedan i en kastrull med vatten och en 1/4 buljongtärning, på spisen eller på en tallrik i micron, ca 2 minuter på 650W.
    3. Servera med sås, kokt broccoli och potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 16 december 2009

    Mums vad gott!! Stekte falukorven istället, med lite grillkrydda och lökpulver.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben