Falukorv med rotsakspytt

Serverar: 4 portioner

Pröva rotsakspytten i stället för stekpotatis! Gott

Ingredienser

  • 500 g mager falukorv
  • 3 msk senap
  • 2 tomater i skivor
  • 1 msk ströbröd
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 400 g potatis
  • 2 stora lökar
  • 1 msk margarin
  • Örtsalt
  • Timjan
  • Tillbehör
  • Salladsblad
  • Persilja
  • Instruktioner

    Dra skinnet av korven och skär den i skivor, men inte ända ner; korven ska hålla ihop nedtill. Lägg den i ett ugnssäkert fat. Bred senapen på korven och stick in tomatskivor mellan varje skiva. Strö på ett tunt lager ströbröd. Stek korven i 225 grader i ca 20 minuter tills den har fått fin färg. Skala rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Mjukstek alltsammans på låg värme och smaksätt med örtsalt och timjan. Lägg rotfrukterna på en tallrik och placera den stekta korven överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben