Falukorv på nytt sätt

Serverar: 4 portioner

Nu har jag vandrat ganska långt tillbaka i tiden och hamnat i år 1950. Men falukorv är alltid falukorv och nya idéer att anrätta den kan vara nya även om de är gamla, om man så säger!

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 500 g potatis
  • 4 kraftiga purjolökar
  • 2 msk margarin
  • ½ buljongtärning
  • 1 dl purjospad
  • En liten bit färsk pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den halvfärdig. Skär purjon i 2-3 cm långa bitar och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten. Ta undan 1 dl av purjospadet och lös upp den halva buljongtärningen i det.
    2. Smält margarinet i en låg serveringsgryta. Varva i den skivade potatisen och bryn den lätt. Placera den halvkokta purjon och den i lika stora bitar skurna falukorven ovanpå potatisen. Slå buljongen över och låt anrättningen puttra under lock ca 10 minuter.
    3. Innan rätten serveras strör du över färskriven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Yvonne54 6 april 2009

    KAN DU SKRIVA UT

    Relaterade Artiklar

    Chark-SM presenterar Sveriges bästa falukorvar
    Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade li...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben