Nu har jag vandrat ganska långt tillbaka i tiden och hamnat i år 1950. Men falukorv är alltid falukorv och nya idéer att anrätta den kan vara nya även om de är gamla, om man så säger!
Ingredienser
400 g falukorv
500 g potatis
4 kraftiga purjolökar
2 msk margarin
½ buljongtärning
1 dl purjospad
En liten bit färsk pepparrot
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den halvfärdig. Skär purjon i 2-3 cm långa bitar och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten. Ta undan 1 dl av purjospadet och lös upp den halva buljongtärningen i det.
- Smält margarinet i en låg serveringsgryta. Varva i den skivade potatisen och bryn den lätt. Placera den halvkokta purjon och den i lika stora bitar skurna falukorven ovanpå potatisen. Slå buljongen över och låt anrättningen puttra under lock ca 10 minuter.
- Innan rätten serveras strör du över färskriven pepparrot.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Chark-SM presenterar Sveriges bästa falukorvar
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade li...
KAN DU SKRIVA UT