Falukorvsgratäng med potatis och morötter

Serverar: 2 portioner

Lätt.

Ingredienser

  • 200 g potatis i tärningar
  • 100 g morot i tärningar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g mager falukorv
  • 0,5 st gul lök, hackad
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk ketchup
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1,5 tsk pizzakrydda
  • 1 dl riven ost 17%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg potatis och morots tärningar i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen , ca 10 minuter. Krydda med salt. Skär falukorven i tärningar under tiden. Blanda löken med de krossade tomaterna, ketchup, salt, peppar och pizzakrydda.
    3. Lägg korvtärningarna på potatisbädden. Fördela tomatröran ovanpå och strö till sist över osten. In i ugnen igen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sussi123 3 april 2009

    Är inte tiden lte fel potatisen o morötterna är hårda efter tien som det står i receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben