Falukorvsgryta

Serverar: 4 portioner

Enkel och god korvgryta.

Ingredienser

  • 500 g falukorv i tärningar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 morot i skivor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl majskorn
  • Maizena
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hetta upp en stekpanna med smöret, lägg i korvbitarna och löken och låt dem bryna. Lägg i morötter och slå på vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop något och låt morötterna bli mjuka. Red av med maizena tills du får en simmig såskonsistens. Tillsätt ärtor och majs och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    victea 22 augusti 2012

    Jättegod korvgryta. Mvh victea

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben