Falukorvsgryta med bulgursallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bra vardagsrätt

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 4 salladslökar
  • 10 pärltomater, små (150 g)
  • 1 gul lök, liten
  • 1 msk smör
  • 1 msk senap, söt grovkornig
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3 timjan, kvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Tillbehör
  • 3 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
  • 5 tomater, torkade, hackade
  • 2 salladslökar, skivade
  • Instruktioner

    1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
    2. Tillaga bulgurn i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner tomater och salladslök. Servera till korven.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben