Falukorvsgryta med squash, paprika och morot

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och snabblagad falukorvsgryta med squash, paprika och morot, ett nyttigare alternativ då den innehåller matlagningsyoghurt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 skalad morot
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 500 g falukorv
  • 3 dl hönsbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • ½ lime, saften
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken. Skär morot, paprika, squash och falukorv i bitar.
    2. Koka upp buljong och sjud lök och morot i den i 3 minuter. Tillsätt paprika, squash och korv och sjud i 3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Blanda matlagningsyoghurt med hackad basilika, saften av lime och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med basilikakrämen och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben