Falukorvslåda de luxe

Serverar: 4 portioner

Lite ovanligt med leverpastej till korven.

Ingredienser

  • 300 g falukorv
  • 500 g potatis
  • 200 g leverpastej
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 2 msk fransk osötad senap
  • 100 g riven hårdost
  • Matfett
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200 grader
    2. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa den eller använd potatismospulver. Skiva leverpastej. Ta av skinnet och skiva falukorven. Skiva tomater. Riv ost. Smörj en ugnsäker form med matfett.
    3. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra. Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.
    4. Sätt i ugnen i 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben