Familjens baconsås

Serverar: 4 portioner

Smidig och god pastasås. Sprungen ur den fyllning vi brukar göra till varm smörgåstårta.

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1 purjolök storlek efter tycker och smak
  • 8-12 champinjoner beroende på storlek
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk (lätt) créme fraiche
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i bitar och bryn i stekpanna. Skär under tiden purjo och champinjoner i skivor och häll i stekpannan när baconet känns lagom stekt.
    2. Låt puttra en stund tills purjo och champinjoner mjuknar och blandar sig med baconet.
    3. Häll i grädde och låt det koka ihop.
    4. Rör sedan i créme fraiche, krydda med salt och peppar och låt puttra någon/några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben