Farligt god slush
Serverar:
10 portioner
Tid:
1 dag
Denna funkar året om bara humöret är varmt.
Ingredienser
6 dl vatten
1 ½ dl socker
2 påsar svartvinbärste
3 citroner
4 dl koncentrerad Apelsin ananas juice
50-75 cl vodka
1 ½ liter äppelcider
Instruktioner
Koka upp vattnet tillsammans med sockret. När sockret blivit upplöst, stäng av spisen och lägg i te påsarna. Låt ligga i 3-4 minuter.
Pressa ut saften från citronerna och häll i sockerlaget. Tillsätt juicen och rör om. Låt stå tills det svalnat.
Häll i spriten! :)
Häll blandningen i plastburkar, ej för stora. Om allt tillsätts i en stor burk finns det risk för att det inte riktigt stelnar.
Låt stå i minst 24 timmar, när det har blivit en fryst "sörja" är det klart för servering.
Fyll ett glas till 3/4 med slush. Fyll på med cider, rör runt och avnjut.
Överkurs är om man garnerar med färsk ananas...
Liknande recept
Farlig Falukorvs gryta
3.7
20 min
4
8
Slush ice med vaniljglass
5
6
1
Ullas kolatårta
6
Snickerskakor
5
30 min
6
Matkinas Dumlekakor
4.7
30 min
20
12
Frasig rabarberpaj eller äppelkaka
4.8
4
7
Daimkakor
4.4
15
12
Arrakstårta med chokladsmak
12-15
Kalvschnitzel med murkelsås
30 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!