Farligt god slush

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 dag

Denna funkar året om bara humöret är varmt.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 2 påsar svartvinbärste
  • 3 citroner
  • 4 dl koncentrerad Apelsin ananas juice
  • 50-75 cl vodka
  • 1 ½ liter äppelcider
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet tillsammans med sockret. När sockret blivit upplöst, stäng av spisen och lägg i te påsarna. Låt ligga i 3-4 minuter.
    2. Pressa ut saften från citronerna och häll i sockerlaget. Tillsätt juicen och rör om. Låt stå tills det svalnat.
    3. Häll i spriten! :)
    4. Häll blandningen i plastburkar, ej för stora. Om allt tillsätts i en stor burk finns det risk för att det inte riktigt stelnar.
    5. Låt stå i minst 24 timmar, när det har blivit en fryst "sörja" är det klart för servering.
    6. Fyll ett glas till 3/4 med slush. Fyll på med cider, rör runt och avnjut.
    7. Överkurs är om man garnerar med färsk ananas...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben